Verhuizen en dan?

Op 14 juli 2015 ging ik voor het eerst in mijn leven mee achterop de motor. Dit was bij een jongen uit het dorp die op zoek was naar een fotograaf. Ik bood me aan en van het een kwam het ander. 14 Juli stapte ik met pak aan en helm op, achterop de motor. Mijn moeder zwaaide me uit en gaf me de boodschap mee heel voorzichtig te zijn. Er werd regen voorspeld. Daarom liet ik mijn D7000 thuis, maar koos ik ervoor een compact camera mee te nemen. Want deze ervaring wilde ik niet missen.

Ik reed met die jongen van Ureterp naar Delft, vanaf daar reden we naar de Duitse grens, om vervolgens na een drinkpauze ons weg te vervolgen naar Ureterp. Een rit van bijna 650KM. Een geweldige ervaring. Mijn foto’s werden vrolijk ontvangen door de grote vriendelijke motorvereniging Meet My Bike.

van appen naar ontmoeting

Een van de jongens, Stephan, vond mij erg leuk. We begonnen te appen en al snel volgde er een aantal afspraken. Ik moest toch voor mijn stage toen der tijd naar Den Dolder. Het was voor hem een mooi motorritje en zo hebben we heel wat afgeappt en gepraat. Het klikte en naar een paar maanden liep dit uit om een geweldige relatie

Verhuizing

Het bleef klikken en eind juli 2016 verhuisde ik na wat ellende op mijn oude school naar Rijswijk, naar mijn vriend. Ik ben overgestapt van opleiding en kon instromen in het examenjaar tot redactiemedewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik heb een top examenjaarstage gevonden en ik leer steeds meer mensen kennen in de buurt. De motorvereniging van mijn vriend zijn inmiddels mijn beste vrienden.

Thuisfront

Soms heb ik het idee dat sommige mensen in Friesland het moeilijk met mijn vertrek hebben. Mijn klasgenoten misten mijn opmerkingen en de gesprekken in de pauze. Bij sommige mensen lijkt het alsof het: uit het oog, uit het hart is en sommige lijken niet te weten hoe met de situatie om te gaan. Het reizen naar Rijswijk vanuit Friesland lijkt voor veel een wereldreis, terwijl het uiteindelijk maar 2 uurtjes is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds mijn verhuizing ook maar één of twee keer naar Friesland ben geweest en bijzonder weinig mensen heb gezien in die weekenden. Maar toch, we lijken het allemaal druk te hebben en dat moeten we van elkaar accepteren. Als iedereen elkaar een beetje tegemoet komt, hoeft de afstand toch niet in de weg te staan?

Meet my Bike

Ik wil jullie gelijk meenemen naar Meet my Bike (MMB) de mensen uit deze groep zijn vrienden, vrienden die door heel Nederland wonen. Een paar in Friesland, Groningen en Drenthe, een club rond Almere, Rijswijk/Den Haag, Utrecht etc. Het is geen probleem om elkaar een aantal maanden niet te zien en daarna is het weer net zo gezellig als altijd. Niemand verwijt elkaar als hij of zij een ritje niet kan komen, een verjaardag niet kan bezoeken etc. Alles is prima. Sommige mensen zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen, elkaar laten gaan, hun eigen leven laten leven, Daar worden we allemaal gelukkiger van.

 

About Fokelien