Begin examenjaar zit erop

Na mijn school overstap afgelopen zomer, zit het eerste halfjaar van mijn examenjaar er bijna op. Een heftig halfjaar, waarin ik veel heb geleerd en nu eindelijk aan wat ontspanning toe kom.

Overstap

Bij mijn overstap zijn een hoop afspraken gemaakt, afspraken die zouden moeten zorgen dat mijn jaar op de Rotterdamse school uit zou lopen op een diploma! Helaas vertrok de man met wie ik de afspraken had gemaakt, met als resultaat dat niet alle afspraken echt duidelijk waren. Ik was op zoek naar de school en hoe ze te werk gaan en zij naar mij. Dit kostte even tijd en het nodige geduld.

Stage

Ik loop 4 dagen per week stage. Om 9.00 start mijn dag en rond half 6 ben ik vrij. In de eerste weken ging ik op de woensdagmiddag naar school voor een extra bijspijkerles. Dit leverde een aantal extra grote opdrachten op. Waardoor alles me even te veel leek te worden. De tweede periode mocht ik opdrachten thuis maken, Ik kreeg van stage een middag vrij in de week en had hierdoor meer mogelijkheden om opdrachten af te ronden.

Examenopdracht

De voorbereidende examenopdrachten moesten ook gemaakt worden. Ik liep achter en heb een aantal nachten doorgewerkt om het af te kunnen ronden en te laten checken door mijn stagebegeleider. Afgelopen maandag kreeg ik mijn uiteindelijke GO! Voor het examen, hierdoor mag ik nu officieel beginnen!

Op naar het eind

Tot 28 april moet ik stagelopen. Het grootste deel van de periode zit er al op. Het is nu afronden. De laatste opdracht maken en dan de examenpresentaties.  Eind mei ben ik als het goed is klaar, klaar met school! Dan gaan we verder kijken wat ik wil gaan doen, waarschijnlijk eerst een jaar werken en dan wellicht doorstuderen? Ik hou alle opties open!

About Fokelien