Kattenleven

Kattenleven

Mijn vriend heeft onregelmatige diensten, soms werkt hij ’s avonds, de andere keer juist ’s morgens en dan weer ’s nachts. Dit wist ik toen ik hem leerde kennen, dus gelukkig kan ik hier prima mee dealen. Wel miste ik in de avond een kat die even heerlijk bij je komt liggen als je languit op de bank ligt.

Na een goed gesprek met Stephan, mijn vriend, kozen we ervoor om op zoek te gaan naar een harig huisgenootje. Na een paar dagen rondkijken op internet vond ik een advertentie met een klein nestje kittens, ze waren net een paar dagen geboren en zochten een huisje voor over een paar weken. Ik schreef de vrouw die de advertentie had geplaatst en al snel kreeg ik een reactie dat alle katten nog beschikbaar waren. Er zat één kater tussen waar mijn blik gelijk naartoe werd getrokken. Mijn vriend besloot al snel dat we het niet bij één konden houden omdat hij anders zo eenzaam zou zijn. Op dat moment hebben we gelijk gevraagd of het broertje ook nog beschikbaar was en dit bleek gelukkig zo te zijn!

Eerste ontmoeting

We hadden besloten dat we de eerste ontmoeting af zouden wachten voordat we definitief zouden besluiten of we de kleintjes zouden nemen. Na de eerste aanblik waren we beide gelijk verkocht. De ogen waren mooi schoon, moederpoes bleef de hele tijd bij ze in de buurt en ze zaten heerlijk rustig bij ons op schoot. We hadden de namen inmiddels al besproken. De tijgerprint wordt vernoemd naar Valentino Rossi en draagt nu dus de naam Rossi, omdat we Max Verstappen ook niet links konden laten liggen heet de zwart/witte kat Max. Twee snelheidsduivels in huis.

 

Meerdere malen op bezoek

We mochten van de eigenaresse regelmatig de groei volgen van de kleintjes. We zijn wekelijks lang gegaan bij onze toekomstige huisgenootjes. Langzaam zagen we ze steeds een beetje groter worden en actiever worden samen met hun zusjes. Mooi was om te zien hoe de twee katertjes steeds naar elkaar toe bleven trekken.

Ophalen

Het ophalen was vooral voor de kinderen van de eigenaresse erg emotioneel. De kinderen hadden immers al een flinke band met ze opgebouwd, Rossi sliep bijvoorbeeld regelmatig bij de dochter op bed en Max is erg aanwezig in zijn doen en laten. Ik had het best een beetje te doen met haar kinderen, maar zowel ik als Stephan konden ons geluk niet op.

 

Huisgenootjes

Stephan en ik hadden al flink inkopen gedaan voor hun komst. Zo hadden we een klein krabplankje opgehangen, een krabpaal neergezet, voerbakjes stonden al weken leeg klaar en we hadden een speciale waterfontein aangeschaft. Gelukkig voelden Max en Rossi zich ook snel thuis. Samen vielen ze lief in slaap en een dag later verdedigden ze hun territorium al toen mijn moeder met haar kat een paar nachten langs kwamen. Voor ons was dit een goed teken.

Groei

Inmiddels zijn de kleintjes niet meer zo klein. Het is bijzonder om te zien dat zowel Max als Rossi eigenlijk helemaal niet op elkaar lijken. Max is erg actief, ondeugend en ligt het liefst tegen je aan. Rossi is slaperig, ligt het liefst op schoot en kijkt liever gewoon toe wat Max aan het uitspoken is. Een gezellige combinatie. 

Vrienden voor het leven

Max en Rossi hebben verscheidende vrienden gemaakt. Ze zijn gek op al het bezoek dat binnenkomt en nieuwsgierig naar alles dat in huis gebeurt. Wij, Stephan en ik, hebben er samen twee vrienden bij voor het leven.

About Fokelien