About

Mijn naam is Fokelien Broekstra. Ik ben geboren en getogen in Ureterp een klein dorpje in Friesland. Ik heb drie jaar de opleiding fotografie en journalistiek gevolgd. In die tijd ontmoette ik mijn vriend Stephan Jansen. Samen met hem woon ik nu in Rijswijk (Zuid-Holland). Ik heb inmiddels op het Grafisch Lyceum in Rotterdam mijn opleiding tot redactiemedewerker met een ruim voldoende afgerond. Daarnaast deel ik samen met Stephan een grote hobby, fotografie.

Jongs af aan

Van jongs af aan ben ik actief in de fotografie. Op mijn zesde had ik voor het eerst  een camera in mijn handen. Het was een oude rolletjescamera van mijn ouders. Vrij snel daarna kreeg ik een Panasonic Lumix op mijn verjaardag. Vol passie en plezier maakte ik hier leuke foto’s mee.

Op dit moment

In augustus 2020 heb ik mijn Nikon D7000 met pensioen laten gaan en heb ik de nikon Z50 gekocht, met een Nikkor DX 16-50 en de DX 50-250. Een mooie kit waarmee ik alles kan fotograferen wat ik leuk vind. Na een aantal jaar actief met mijn Iphone te hebben gefotografeerd was ik op zoek naar een lichtere en compactere camera, met de Z50 heb ik hier een fijne camera voor gevonden. Daarnaast heb ik een Lowepro Hatchback 250 AW in de blauwe kleur. Door de casual uitstraling is de tas niet te lomp en valt het niet te veel op als een cameratas.