About

Mijn naam is Fokelien Broekstra. Ik ben geboren en getogen in Ureterp een klein dorpje in Friesland. Ik heb drie jaar de opleiding fotografie en journalistiek gevolgd. In die tijd ontmoette ik mijn vriend Stephan Jansen. Samen met hem woon ik nu in Rijswijk (Zuid-Holland). Ik heb inmiddels op het Grafisch Lyceum in Rotterdam mijn opleiding tot redactiemedewerker met een ruim voldoende afgerond. Daarnaast deel ik samen met Stephan een grote hobby, fotografie.

Jongs af aan

Van jongs af aan ben ik actief in de fotografie. Op mijn zesde had ik voor het eerst  een camera in mijn handen. Het was een oude rolletjescamera van mijn ouders. Vrij snel daarna kreeg ik een Panasonic Lumix op mijn verjaardag. Vol passie en plezier maakte ik hier leuke foto’s mee.

Op dit moment

Op dit moment fotografeer ik met een Nikon D7000. Ik gebruik vaak mijn 18-105mm Nikkor lens. Het is een fijne lens door zijn grote zoombereik. Daarnaast bezit ik een 55-300mm Nikkor lens, deze lens gebruik ik voornamelijk om dingen dichtbij mee te kunnen halen. Ik gebruik om mijn spullen mee te nemen een Lowepro Flipside 400, dit is een fijne tas, hij is niet te groot en draagt prettig op mijn rug.